На 30 януари и 1 февруари драматично сопрано Мария Гулегина ще

...
На 30 януари и 1 февруари драматично сопрано Мария Гулегина ще
Коментари Харесай

Световноизвестната Мария Гулегина избра `Парсифал` в Софийската опера

На 30 януари и 1 февруари драматично сопрано Мария Гулегина ще пее в „ Парсифал ", ролята на Кундри, в Софийската опера. Търсената от всички международни подиуми, Мария е осведомена с постановката на „ Парсифал " на Маестро Пламен Карталов и е поискала да взе участие в нея.

На 26 април, след София, Гулегина ще влезе в забавния облик на Кундри от „ Парсифал " още веднъж на сцената на Мариинския спектакъл.

Мария Гулегина за първи път в своята кариера мина на немски език, изпълнявайки партията на Кундри в операта „ Парсифал " от Вагнер на историческата сцена на Мариински спектакъл. Зад пулта по този случай бе самият маестро Валерий Гергиев. Сред като извърши тази роля на 16 октомври 2018 година в Мариинския спектакъл, музикалните критици откриха в нея Вагнерова певица – и то такава, каквато не е срещана до момента.

Мария Гулегина с нейния 35-годишен опит в осъществяването на „ огромни " италиански героини със комплицирани характери се разпростра тук и във вокален, и в трагичен проект. Тя решително и обезверено, като повелителка на стихиите, удържаше взаимоизключващите се полюси на дивотата и светостта – това, което има у всяка жена, над което не пропуща смело и свободно да поразмишлява Вагнер. 

Мария Гулегина е считана за едно от водещите трагични сопрани в света, единствената, която е изпълнявала основни функции в 16 нови постановки в спектакъл Ла Скала, сред които „ Манон Леско ", „ Тоска ", „ Бал с маски ", „ Макбет " и други

Гулегина е изпълнила над 165 пъти в Метрополитън Опера в Ню Йорк основните функции в „ Аида ", „ Турандот ", „ Тоска ", „ Норма ", „ Макбет ", „ Набуко ", „ Андре Шение ", „ Дама пика ", „ Селска чест " и други

Обявена от рецензията за „ Кралица на операта ", тя постоянно се показва в най-важните оперни театри по света, като Виенската държавна опера, Мариински спектакъл, Баварската държавна опера, „ Дойче Опер " Берлин, „ Театро Лисеу ", „ Ковънт Гардън ", „ Опера Бастий ", „ Театро Колон ", Болшой спектакъл и други

Наричана „ Руското сопрано с Верди във вените ", тя е притежател на многочислени награди и оценки, сред които „ Премио Пучини " 2009, премията „ Джовани Дзанатело ", златен орден „ Мария Дзамбони ", златен орден от фестивала в Осака, премията „ Белини " 2001, премията Arte e Operosità nel Mondo от Милано и други

За публичната си ангажираност тя е наградена с ордена на „ Света Олга ", най-високото отличие на съветската православна черква.

Гулегина е почетен член на борда на Международния Параолимпийски комитет и е световен дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР